Nu bij CW PAARD


Ben je nieuwsgierig wat western rijden inhoudt en wil je het graag eens uitproberen? Doe mee met de western certificaten.
Er kan in principe met elke optoming meegedaan worden, zoals bijvoorbeeld een Engelse- of western uitrusting. Het niveau is toegankelijk voor iedereen. Met de Instapcertificaten raak je stap voor stap bekend met het western rijden. Na het behalen van de instapcertificaten of ben je al bekend met het western rijden, dan kun je verder met de basiscertificaten. Deze zijn bedoeld voor westernruiters die hun eigen kennis en kunnen willen vergroten, die willen weten waar ze staan of bijvoorbeeld als voorbereiding op een wedstrijd en als je de opleiding voor Trainer Western rijden wil volgen.

Instapcertificaten L5


Instapcertificaten

  • Certificaat In Hand Trail L5

  • Certificaat Western Horsemanship L5

  • Certificaat Trail L5

 

Iedereen kan deze certificaten behalen. Je hoeft niet lid te zijn van de WRAN of een westernuitrusting te hebben. De certificaten kunnen onafhankelijk van elkaar gevolgd worden in willekeurige volgorde.
Er wordt zowel theorie- als praktijkles gegeven
Certificering


Certificaat In Hand Trail L5
Een Trail bestaat uit een parcours met hindernissen die je buiten of op de ranch tegen kunt komen, zoals het openen en sluiten van een hek en over balkjes gaan. Bij de In Hand Trail wordt het paard hierbij in walk en jog door de deelnemer aan de hand geleid. De theorie gaat onder andere over In Hand Trail als wedstrijddiscipline.

Certificaat Western Horsemanship L5
In de Western Horsemanship wordt de ruiter beoordeeld op zit en inwerking van de hulpen. Het pattern (=parcours) bevat cirkels en achterwaarts gaan. Er wordt ook in een groep gereden. De regels voor de discipline en de basis van de (western)rijleer worden in de theorie behandeld.

Certificaat Trail L5
Je legt rijdend een parcours af met een hek en balken waar je met je paard door- en overheen manoeuvreert. De theorie gaat dieper in op de regels voor de discipline en de basis van de (western) rijleer.

Lesmateriaal
Al het lesmateriaal zit bij de cursus inbegrepen.

Lespaarden
Mocht u niet beschikken over een eigen paard, eventueel zijn er een aantal lespaarden beschikbaar.  Mocht u hier gebruik van willen maken, vraag dan naar de mogelijkheden en extra kosten hiervoor.
Instap- en basiscertificaten
Na het behalen van de instapcertificaten, of ben je al bekend met het western rijden, dan kun je verder met de Basiscertificaten. Deze bedoeld voor westernruiters die hun eigen kennis en kunnen willen vergroten, die willen weten waar ze staan of bijvoorbeeld als voorbereiding op een wedstrijd of als opstap, wanneer je de opleiding voor Trainer Western rijden wil volgen.

WESTERN RIDING
RESPECT VOOR MENS EN PAARD
Contact


06-16332449

© 2021 CW PAARDSocial